Semanis Kata Seindah Bicara dari Penulis

Terima kasih kepada semua pembaca ruangan Itu Kata Hatiku ini. Di dalam ruangan ini terdapat pelbagai maklumat dan info-info semasa yang sedang hangat diperkatakan. Penulis juga amat berminat mengemukakan pendapat dan berkongsi info-info berbentuk Islamik. Tak kurang juga jenis pembacaan seperti novel dan cerpen turut dimuatkan dalam blog ini. Jika anda peminat karya sastera, anda akan ketemu hasil-hasil nukilan puisi milik penulis di sini juga. Semoga pembacaan anda penuh bermanfaat dan tinggalkan sepatah dua kata sebagai komen dan respond anda terhadap entry yang dibaca ^_^.
Penulis amat berbesar hati menerima kunjungan anda sekalian.~
skydiamond
























PROMOSI!!! PROMOSI!!! PROMOSI!!!

KOLAGEN MENTAH RUMPAI LAUT / PURE SEAWEED COLAGEN

PROMOSI NOVEMBER BERMULA!!!
(5-28 NOVEMBER 2012)
100% Kolagen asli dan semulajadi. Tanpa campuran bhn kimia, pengawet, mahupun pewarna atau ape saje bahan2 beracun dan memudharatkan. Dapatkan kulit cantik menawan, gebu, tanpa parut dan cela serta kesihatan dalaman dan luaran yg sehat (Baek untuk jantung, menstabilkan tekanan darah, turunkan kolestrol, agen detox, antipenuaan) dengan harga yang amat berpatutan.
Cepat2!!! Harga Terkini::
GRED EMAS AA (GOLDEN SERIES)
1-2PACK RM32/PACK
3-5PACK RM30/PACK
6-10PACK RM28/PACK
>10PACK RM25/PACK
GRED PREMIUM AAA (VIOLET SERIES)
1-2PACK RM42/PACK
3-5PACK RM40/PACK
6-10PACK RM38/PACK
>10PACK RM35/PACK
Berminat sila hubungi Deeya 0148350776 atau PM Facebook Nade Deeya atau LIKE & COMMENT PADA PAGE KOLAGEN MENTAH RUMPAI LAUT/PURE SEAWEED COLLAGEN dengan segera!!!
0 comments | edit post
Reactions: 
skydiamond

Hye semua...
Penah dgr tak pasal kolagen rumpai laut?
Taw x ape itu kolagen rumpai laut?
Taw tak.. Rumpai laut adalah antara makanan terbaik di dunia...
Tahu ape Khasiatnya?
Apa pula nutrisi yg ada dalam rumpai laut tu ye?
Haa sekarang ni Deeya ada bisness Kolagen Mentah Rumpai Laut ni... Jum silau-silau appe khasiat rumpai laut ni ye...



Ni antara Khasiat Kolagen Mentah Rumpai Laut / Pure Seaweed Collagen

  • Melaraskan BERAT BADAN dan HORMON,
  • Anti-bakteria,
  • membuang TOKSIN (agen DETOX)
  • Menghilangkan SEMBELIT
  • Mengurangkan tekanan darah tinggi dan hypotension
  • MENCANTIKKAN KULIT,
  • MELICIN dan MENEGANGKAN kulit serta PAYUDARA (anti penuaan)
  • Memulihara sel-sel kulit mati (JERAWAT)
  • Menormalkan fungsi kelenjar tiroid
  • Memperbaiki masalah KULIT dan RAMBUT,
  • Mengurangkan KEDUTAN, TEMPAT HITAM, SELULIT DAN JERAWAT juga RESDUNG
  • Membantu meningkatkan METABOLISME
  • Meningkatkan fungsi stomatch
  • Membantu menghapuskan nefritis(radang buah pinggang), Arthritis (sendi tulang), basal
  • Menguatkan saluran darah, mengurangkan penyakit sendi, kecacatan kolagen, darah badan dan purpura haemorrhagica
  • Meningkatkan PEREDARAN DARAH, dingin dan mencegah sakit bahu
  • Berkesan bagi orang-orang yang telah sarcoma atau TUMOR 
  • SLIM UP abdomen dan PUNGGUNG anda, melembutkan kulit dan mengurangkan sakit pinggang
  • Mencegah ANEMIA 
  • Mampu meningkatkan PENGHASILAN SUSU IBU
  • Memperbaiki masalah pengelihatan & batuk
  • Mengisi RAWAN antara sendi, menguatkan tulang, sinews dan ligamen serta lebih rendah sakit belakang dan sebagainya.
  • Sesuai utk ibu mengandung 6 bulan ke atas (2 sudu shj)

Korang mesti cuba.. paling kurang, cuba sebulan dulu dan lihat kesannya. Deeya yakin, lepas guna seminggu pun, korang dah boleh nilai kebaikan dan kesan positif pada diri korang. :)
Kalau berminat, contact Deeya 014-8350776. Jualan borong, retail, dan dropship semua ada. Boleh bincang kalo serius :)
0 comments | edit post
Reactions: 
skydiamond
Ask me anything http://formspring.me/deeyadiamond
0 comments | edit post
Reactions: 
skydiamond

bunga api besi. yg api mcm bintang tuuu

Ask me anything

0 comments | edit post
Reactions: 
skydiamond
Hari ni aku agak gembira bila melihat status di Facebook yg dikeluarkan oleh guru-guruku sewaktu di MRSM Pengkalan Chepa dulu. Bangganya aku bila mendapat berita tentang keputusan sebenar sekolah terbaik SPM 2010 adalah sekolah tempat aku pernah menuntut ilmu suatu ketika dulu. Alhamdulillah... Kenangan dan peristiwa-peristiwa silam seketika menggamit fikiranku. Kadang kala aku tergelak kecil teringat memori-memori lucu yang pernah terjadi sewaktu aku di sana dulu. MRSM Pengkalan Chepa menyimpan 1001 kenangan buat aku dan teman-teman. Hari ini, aku tersenyum mendengar berita pencapaian yang amat membanggakan aku dari bekas guru-guruku yang masih mengajar di sana.



Tapi aku lihat senyuman guru-guruku bercampur sedikit kekesalan pada pihak media dan kerajaan yang tidak mengisytiharkan dan tidak sudi menobatkan MRSM Pengkalan Chepa sebagai sekolah TERBAIK SPM 2010. Kenapa ini terjadi??? Aku juga hairan dengan pihak Kerajaan bersikap terlalu menjaga kepentingan sendiri. Kenapa tiada langsung ketelusan ditunjukkan kepada rakyat?
Ni lah status yang dikeluarkan oleh Cikgu Pendidikan Seni Visual aku

Terkesima aku bila mengetahui keputusan adik-adik ku di sana begitu membanggakan. Aku masih lagi tersenyum. Tahniah adik-adik di MRSM PC! Teruskan pencapaian terbaik seperti ini ^_^. Untuk makluman semua, MRSM Pengkalan Chepa mencatat pencapaian terbaik dalam tujuh subjek yang mendapat 100% gred A dalam SPM tahun 2010. Tujuh matapelajaran tersebut adalah Bahasa Melayu, Sejarah, Pendidikan Islam, English for Science and Technology, Rekacipta, Perakaunan dan juga Pendidikan Seni Visual. Ini jelas menunjukkan pencapaian terbaik yang ditunjukkan mereka. Kenapa kita perlu menolak dan menidakkan kejayaan yang jelas-jelas dibuktikan oleh anak bangsa Melayu sendiri? Sekurang-kurangnya kerajaan perlu bersikap adil terhadap semua institusi pendidikan di Malaysia. Mereka mengambil kertas peperiksaan SPM yang sama, melalui sistem peperiksaan yang sama bahkan pada tarikh yang sama, tetapi kenapa mereka tidak pula dikategorikan dalam satu kategori yang sama?

Memori kembali menggamit di benak fikiranku. Debar kot nak amek result! :P
Memang benar, pendidik-pendidik di MRSM tidak berasal dari KPM.Tetapi mereka tetap mengikut silibus-silibus yang terdapat dalam buku teks yang di ajar di sekolah-sekolah SMK mahupun SBP. Kenapa warga pendidik harus disangkal dan dijadikan alasan serta jurang perbezaan, sedangkan kita seringkali mendengar dewasa ini konsep 1Malaysia diwar-warkan di mana-mana bahkan dalam apa jua program sekalipun. Warga pendidik dari mana sekalipun asal mereka tujuan dan tugas mereka tetap sama iaitu membentuk anak bangsa agar cemerlang dan boleh menerajui generasi akan datang. Semua warga pendidik adalah mulia dan ikhlas. Mereka juga tetap meraikan 16 Mei setiap tahun sebagai Hari Guru justeru kenapa perbezaan ni perlu dijadikan alasan? Sayangnya konsep tersebut sekadar hebat pada nama. Adakah ini contoh terbaik konsep 1Malaysia diamalkan dalam institusi pendidikan di Malaysia? Sebelum terlupa, aku juga ingin mengucapkan Tahniah kepada semua warga pendidik di MRSM Pengkalan Chepa atas pencapaian hebat kalian tahun ini! Namun bagi saya, kalian tetap hebat bukan pada tahun ini sahaja tetapi dulu, kini dan selamanya. Begitu juga kepada semua yang bergelar pendidik di seluruh Malaysia. Tidak kira kalian guru MRSM, SBP, mahupun SMK. Tahniah buat kalian.

Ini status yang aku postkan pada 24/3/2010

MRSM Pengkalan Chepa mencatatkan keputusan GPS 0.8291, justeru dinobatkan sebagai MRSM terbaik seluruh Malaysia manakala Sekolah Menengah Sains Tunku Munawir diisytiharkan sebagai Sekolah Terbaik seluruh Malaysia dengan rekod GPS sebanyak 0.89. Justeru amat jelas, MRSM Pengkalan Chepa menduduki tangga teratas dan sepatutnya dinobat sebagai Sekolah terbaik seluruh Malaysia. Hanya kerana MRSM bertaraf Separa Kerajaan, maka MRSM Pengkalan Chepa hanya layak dinobatkan sebagai MRSM Terbaik 2010 dan tidak layak sama sekali sebagai Sekolah Terbaik yakni hanya sekolah KPM sahaja yang layak dinilai dalam kategori Sekolah Terbaik seluruh Malaysia. Selain itu juga, pelajar terbaik SPM 2010 juga merupakan pelajar MRSM PC iaitu Munirah Izzah. Tahniah adik Munirah!

Adik-adikku dari MRSM PC bahkan seluruh warga MRSM umumnya, teruskan pencapaian terbaik kalian! Usah kecewa dengan sikap pihak media dan kerajaan yang sering menganaktirikan pelajar-pelajar MRSM. Kalian adalah anak-anak bangsa yang bakal bergemerlapan suatu masa nanti. Apa yang penting, teruskan usaha dan sentiasalah merendah diri, kerana orang yang sombong tidak akan ke mana-mana. Kepada Sekolah Menengah Sains Tunku Munawir yakni Sekolah Menengah Sains Seremban, Tahniah juga atas pencapaian kalian sekaligus dinobat sebagai Sekolah Terbaik SPM 2010. Kepada semua yang telah menduduki SPM 2010, di sini Cik Deeya ingin berkongsi sedikit kata-kata bersama kalian.
"Bercita-citalah Setinggi Langit, Setidak-tidaknya Kita Mampu Menggapai Awan"
Kata-kata yang sehingga kini aku jadikan sebagai pembakar semangatku. Baik ketika jatuh atau bangun, yang penting jangan mudah mengalah. perjalanan masih panjang. Kehidupan selepas sekolah adalah amat berbeza dengan sewaktu sekolah. Jangan sekali-kali lalai dan alpa kerana kejayaan seseorang boleh hilang sekelip mata manakala kegagalan juga mampu berubah mencipta sebuah kejayaan hanya dengan usaha dan tawakkal kepada Yang Maha Esa Allah SWT.

Wallahualam.........




skydiamond
Hehe percaya tak tadi aku beli nasi putih dan lauk pauk dengan harga dua ringgit sahaja??? hehe Memang bagus untuk berjimat cermat ni. Selalunya kedai ni merupakan kedai paling mahal kat cafe aku. Tapi entah kenapa hari ni aku dapat beli dengan harga murah pulak. Ni lah nasi RM2 yang aku beli tadi. Sedap gak ^_^


Nasi 1/2 + sosej + hati lembu/ayam goreng kunyit + kentang black paper + kuah sup = RM2. Oke whatt???


Sebenarnya now sedang bosan study. hehe esok ada exam. So doa-doakan Cik Deeya dapat jawab semua soalan sebaik-baik nya yepp~ trima kasih semua :) Cik Deeya nak sambung stadi lagi *wink**wink*
Labels: , 0 comments | edit post
Reactions: 
skydiamond
Pernahkan kalian mengedit gambar kalian? Tentu sekali ramai yang mengatakan pernah bukan.? Tapi software apakah yang kalian gunakan? Kalau Cik Deeya, mengedit gambar merupakan salah satu hobi menarik dan amat digemari. Tak kisah la sama ada gambar sendiri, pemandangan, mahupun gambar teman-teman, keluarga dan kanak-kanak, semuanya menjadi minat Cik Deeya untuk mengeditnya. Dari segi fotografi pula, sekiranya posisi gambar unik, pastinya gambar tersebut akan kelihatan lebih menarik selepas proses pengeditan. Tidak kurang juga andaikata photo tersebut kurang menarik, proses pengeditan gambar mampu menukar mood, dan menjadikan gambar lebih menarik. Ramai teman-teman tanya Cik Deeya macam mana nak buat gambar blur pada background sahaja? hurmmm... macam mana ye..?? Apa pun, jum kita cuba ikut tutorial ni dulu~**~**~

~~***-.-***~~Contoh gambar yang diBLURRkan background~~***-.-***~~

Gambar asal tanpa teknik Blur
Hasil Tekni Blur Photoshop

Kalau kalian nak try edit gambar guna teknik ni, boleh ikut step-step di bawah. InsyaAllah berjaya....

*Sila Klik pada gambar untuk imej yang lebih besar*
Step 1
Open Picture yang dikehendaki. File--> Open--> dan pilih gambar yang diingini.

Step 2
Tekan Ctrl+J, untuk duplicate layer. Dalam box LAYERS pastikan keluar LAYER 1.

Step 3
Go to icon Quick Selection Tool atau Magic Wand Tool. Pilih mana-mana 1. Sila Right Click untuk keluarkan pilihan Quick Selection atau Magic Wand.

Step 4
Menggunakan mana-mana 1 Tools tadi, klik pada bahagian gambar yang ingin dikekal kan. Sila sellect kawasan yang TIDAK INGIN DIBLUR sahaja. Kalian boleh gabung menggunakan Quick Sellection dan Magic Wand Tool sekiranya kawasan yang di liputi tidak menepati. Sila tekan Shift sambil Klik pada kawasan berkenaan.

Step 5
Tekan Ctrl+J sekali lagi, dan pastikan keluar LAYER 2 pada LAYERS box.

Step 6
Go to LAYERS box lagi, Select pada LAYER 1 semula.

Step 7
Then lihat toolbars kat atas, Klik pada Filter. then -->Blur -->Gaussian Blur

Step 8
Pastu keluarlah kotak Gaussian Blur macam gitu.... Yang dekat Radius tu kalian boleh la adjust ke kiri kanan mengikut citarasa keBluran yang kalian inginkan. Pastu klik la OK kalau sudah berpuas hati.

Step 9
Dah selesai memBlurkan background photo kalian, sila select LAYER 2 semula.

Step 10
Kemudian, kalian lihat pada bahagian atas LAYERS box, ada tulis Opacity dan Fill.
Seperti dalam rajah, kalian klik pada percentage Opacity, then gerakkan ke kiri untuk menurunkan opacity layer ni. turun kan sampai lebih kurang 70-85%. Pada kotak Fill juga ulangi langkah yang sama.
Ni tujuan untuk meningkatkan kualiti gambar yang kalian edit supaya xnampak macam ditampal-tampal. Nampak lebih sebati dengan background.


Step 11
Sekarang kita sudah selesai mengedit gambar. So, bolehlah kalian SAVE gambar sekarang. Macam mana nak  SAVE gambar dekat photoshop???? Sila ikut arahan betul-betul ye...

Go to File--> Save as

Lepas tu, Taipkan nama baru bagi photo yang telah diedit pada File name, dan pada ruangan Format, sila tukar daripada format Photoshop kepada format JPEG. Kemudian, klik SAVE. 

Kemudian ulangi semula langkah untuk SAVE tadi, File--> Save as
Seterusnya menggunakan file name yang sama dengan tadi, save sekali lagi tanpa menukar format Photoshop. Pastikan ruangan format tertera Photoshop (*PSD;*PDD)


**File yang di SAVE dalam format JPEG menghasilkan photo/picture yang kekal dan tidak boleh diedit. Manakala File yang di SAVE dalam format Photoshop (*PSD;*PDD) pula merupakan file dalam bentuk photoshop sebagai backup dan masih boleh diedit.**




Nah, gambar sudah selesai diedit. Budak comel ni namanya Marsha Qistina. Inilah adik sepupu Cik Deeya yang comel dan manja ^_^


****Selamat mencuba~~ Mudah je ikut step pasti dapat buat. :)****
Labels: 6 comments | edit post
Reactions: 
Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget
.              ................                                 ...``...``.`...`;$#######@%;::;;;!||!!!%%|$@###########################################################################################$
..            ......... ......          .                       ........``.....:!!!;:!$##$|;:::;!!;;;;!%%%&############################################################################################$
.             ........... ...                                  ...........```..:;;|;':%@@$|;::::!|!!;;|%||&############################################################################################$
              .`......  ...                                        ...........`::;;:!|@#@$!:'::;!!!!;!|%|!&############################################################################################$
              ``.....     ..                                      ..``....... .';;!!||$#&!;:':;;;;;!!|%%!%@############################################################################################$
              .......   ....           .                         ..``.........'!!!;:::!%$|;'':;;;;;;;;!||$#############################################################################################$
             .`. ..     ..                                     ...............'!||;'':|@$:''''':;|!!;;!|%@#############################################################################################$
             .....    .....                                       ............;|!;:'';!%|:''':;!;;;;!||||&#############################################################################################$
             .`.....  ......                                      .......... .:!;::'':%%!::'':;;:::;!!%|%##############################################################################################$
             .....    .....                                      ......... .`';::;'``'!|:':'':;;;;;!;;|||@#############################################################################################$
            .`....   .....                                       ....... ... '!!::'``'!!:::''':;!!;;;!%||&#############################################################################################$
            ``....   .....                                        .........  :%|:::`'%&;''::::::;:::;|||$##############################################################################################$
            `.        .. .                                        ........  `;!;;;:':|;::'':::::::':;!||&##############################################################################################$
           .::|!.    .....                                          ....... .!|;!;:'`':::'''::::;::::!|%&##############################################################################################$
           .::'.    .....                                          .......  '|||&%:`';!:'::''::::::;;!!|@##############################################################################################$
           ``.      .....                                          ......   '%!!|;'.`||::''':''::;!;;|%$###############################################################################################$
           `.        ...                                          ......   .;|;!;`.';!!''''':''::::;|||$###############################################################################################$
          ``..     .....                                         .......   .;!::::'`;!:''''':::::;;:!|%@###############################################################################################$
           ..     ......                                          .......  `!!;;'`.';!:''':''';;::::!;;$###############################################################################################$
         .`.        .......        .                              .....  ..';;;;'`.`!|:''''''';;;;;:!%$################################################################################################$
         .`.       .......     .. `:.                            ........ .:!;;:'`.'!;''''''':;;;;:;!|$################################################################################################$
         .....   ...........                                       .......`;;:::'..'||:''``':::::;:;%|$################################################################################################$
         ``..   ..........`.                                      ........';;'''`.`;|;'''''''''::;;;%$&################################################################################################$
        .`...  .  .........                                      .........';;::'```;!;:'''```':::::;!|&################################################################################################$
        .'`.. ..........`..   .. .      .                        ..```. ..';;:'`.``;!;'''`''':::::;!||$################################################################################################$
        ``  ..........```::   `.                                 .``.... .:;:::`..'||:'''```':;;:::;!$#################################################################################################$
       .''............````   `:. .     .                        ..........:!;:'````;!:'```''''::::!!!|@################################################################################################$
        ``........`.....':`  ..                                 .........'::::'```:!!;'`''''::::::;||$#################################################################################################$
       `'`............```'`  '' ..                             .....`...`:!!:'```':!;:''''''::::::;!|$#################################################################################################$
       `'`..........```.`'.  '. `.                            .....``````':::'```';!;:''''';!!;::::;|&#################################################################################################$
       ``...........````':` `' .`    ..                      ......``...`:;''''`';||;:::::;;:::::::;|@#################################################################################################$
      .:'..........````'`.  ``                               ...........`;|!:'`.            .`':!!!!%@#################################################################################################$
      ``...........````''` `;'                               .....````                              .:%@###############################################################################################$
     .'`.....`....````'!!. ';. .                            .....                                        '|@###########################################################################################$
 ..  `'`.......````````:;`.``  `     .                    ...             .....````...                       `|&#######################################################################################$
$!'`.```.....`````````'''..:'        .     ...           ..        .````'```````````````''''`.                   `|####################################################################################$
`':%@%'....````...``''''`  `.      ..     .....       ..       `'``````````````````````````````':'`.                `%#################################################################################$
````````..````````'':|!.  .'..`.    ..   ......      .      .```````````.````````````````'''''``'''''``.               `|##############################################################################$
`````.````````'''''''''`. ..        .     .....    .      `'`..````....``````````````''':;||%%$$$%%||;::::`               '$###########################################################################$
'````````````'''::''':;' .''        .     .....         ':`.``````````````````````';!%$$%$$$$|;;;;:;;!!!|%|!:`              .!@########################################################################$
::''`````````'';;''''::` .:` `.    ``.  ......        `'````````````````````````:|%|||||!;;:'':;;:::::;:::::;;!:.              '&######################################################################$
:;:'''````''';;''''''''. ':       .`.  .......      `'````````````````````````';|||!;:::''''`'';;:::!|!::!;;::::::`              `%####################################################################$
':;:'``''''::'''''`';:` .'` .`    .`.   ......    .`'```````````````````````''::;;::''''``:!|%$&&&&@&&$$%|!;;;;;;::;'.             '$##################################################################$
  `;|%!'````':''`';;::`  `. .    ...   ......    .''```````````````````````'''::::'''''':!!$&@@@@####@@#@&%!!!!!;;;;;;'.           . '&################################################################$
      .`''|$%%%!!!::::.  '`    .............    .''`````````````````````````''''''''''';;!$&&@@&%%&##&%|&@@&$|!!;;;;;;;;:.         . ..!@##############################################################$
                ..``     .  .     ``........   .''''''``````````````````````''''''''':;;|&&|:|&@&%!%&|:':|$&&&$|!;;:::::::'.      ..  . `%#############################################################$
:;!!;'.                          .'`.......   .'''''''```''''`'``````````````''''::::;;%&$;`.`'!%$$%|!||%|%%%|!;:::''''''''::. .     .....;@###########################################################$
;:`....`:;;'`.   ``.  `.       .... ......   .`''''':;!||!!;:::''''''```````'''':::::;|&$;'';;|!;:'''''':;;:::::'''''''''''':;'.   ........`%##########################################################$
'``'':;!:'`  .':!||:'`..`.         ....``.   `''''!$&$%$%%|!;;;::::''````````''''::::!$&%;;::::::::::''''''`''''`````''''''''::;'.   ....... ;@########################################################$
;%$$%!' .  .:|%!;:`.  .``'!'      ..````.   .':;%&&&$%%|||!!!;;;;;::''``.`````'''':':!%!::;;::::'''```````````````````''''''::::;;`.......... .%#######################################################$
!;'''':!||!;'.    .`''':!|!!`    ..`````..  '!$&&&$%!!;;;;;;;;;!!;;:''```.`````'''`''''''''```````````````````````````''''''::::;;!:`........   :&#####################################################$
;!:``'````';|%$&$|;'````'. `''  .`..````.  `|&&$%!;;!::::::::::;;!!;:'````````````````````````````````````````````````'''''::::;;;!|!'........   .%####################################################$
'`''`````''``'``'':!;::'`````'::''`.````. `|&&%;;;:;||%%||;''::::;;!:'````````````````````````....````````````````````''''':::::;;!!||'.......    `|###################################################$
`````````````''``':':;''':;:'''''`..``````!$$!!|!%&@&&@@@@&$|!:''':;:```````''''''''``````.``````````````````````````'''''':::::;;;!!%|:.......  ..'$##################################################$
````.``..`````````.````'```'''::`. .`````;%$|!!%&@&&##@&&@@&$&$|:'''```...```'''''''''''``````````````..`````````````'''''':::::;;;!!|%%'.....  ....:&#################################################$
......`````..``..`..`````````'`.  .`''``';!!!%$&@&$&@&$|!!%|'`:%|:'`````.```'''''````''''''``````````````````````````'''''::::::;;;!!||%|'...........:&################################################$
.....`...`````..```````````':;;'....`'''':|%|$@@&|;;$@@&&&|:':'''''''''````':;!||||!!:::::::`````````````````````````''''::::::::;;!!|||%|'..........`;@###############################################$
......```````````````````'::.     .'''''''!%$@@@$;'':!%%;'''''''':;::;;;::;!&########&|;::;;'```````````````````````''''''::::;;;;;!!!||%%:`..........`%###############################################$
   ... ....```````````````.      .`'''''''!%$@@@%;;|%|:'''''''''';!!!!!||!!;!|||;;|%$|;;;!!;'``````````````````````''''''':::::;;;;;!!||%$!`...........;@##############################################$
        ....```````'``'':'       .`'''''``;%$&&&&&%!:':'''''''``:;|$@#@$%||!!;;''''`''::;:'```````````````````````'''''''':::::;;;;;!!!||%|:`...`......'$##############################################$
       .......```````'''''`      `''''':'';$$$@@$!;:'''````````';;|&####@%|!!:'''''''''''`''``````````````````````''''''':::::::;;;;;;!!!|%!'..``......`%##############################################$
.     .     ..```````':!;.      .`''''';:`;%%%$%!:''''`````````':;!%@##@%!;::'''''''''''''''''''''````````````''`''''''''':::::::::;;;!!!|%|:`````..```'|##############################################$
            ...`````':!:`       `'''''';:':|%|!;:'''```````````';!;;!||!;::''''':''''''''''`''''''''''''''''''```''''''''''::::::;;;;;!!!!|%;`````````':|@#############################################$
.          ....`````':!;.     ..`''`'''::''||!:'''`````````````'';!!;;;!;::''''''````'':;;;;;:::'''''':::::''''````'''''''':::::::;;;;;!!!|%|'`````':::;|&#############################################$
 ..         ....```:!|:`        `:'''''```';!:''````````````````'';|%|!;::''::::':;!!|%%%%%%|||%%%||!!;;;;;::'''```'''''''''::::::;;;;;;!!!%%;````''';|!!$#############################################$
.....       ..````':!$%`       .`'`''`'''''::'````````````````````''::::::;!!!|||%%%%%||||%%%%%%%%%$$&&&&$|;:'''`````'''''''::::::;;;;;;!!!|%;'````':;;;|@#############################################$
..          ..```:;!|%!.     . .':''''''''''''````````````````````''':::;!|||||%%||||!:``';;;;!%%|!!|$$&$|;:''''```''''''''''::::;;;;;;;!!!|$|'`'''':;;!&##############################################$
.        ....```':;!%!.      ...''``'''''::'''''``````````````````''::;!||%%$$%||!;:'..``':::::;!!!!!!;:'''''`''''''''''''':::::::;;;;;!!!!|$|:'`'''':!|@##############################################$
....  .......``':;;|%'       ..`'''''''''::::''''''`````````````'''::;!|%%|%%%|;'..`':'````:;;;!!!;;::::'''''''``'''''''''::::::::;;;;!!!!||%|:'`':''::%###############################################$
```...````..`'::':!|%'         `''''''':::::::''''''''```````'''''::;!%%%|||||;'''::``````.`':;!;;;;:''''''''''`''''''''':::::::::;;;;!!!|||$%;'`:::'':$###############################################$
```..```..`````'`'::|!`       .`:'''''''':;;:::'''''''''''''''''':;;!|%%%%%%|::''`'::::::;!!!|!!;;;:'''''''''`````'''''':::::::;;;;;;!!!|||%$%;''::::';$###############################################$
.....`````..```:!|%%;.        .':'''''''''::;:::'''''''''''''''':;;!|%$$$%%!:'''''::;!!|||||!!!;::'''''`'''''''`''''''''::::::;;;;;;!!!!||%%$%:':;:::';&###############################################$
';|!;::::`````'';:`.          .':'''''''''':;;::::'':'''''''''''::;!%$&&%!;::;!!;!!!|||%%%||!;;:'''``````''''''''''''''':::::;;;;;!!!||||%%$$|:::;::'':$###############################################$
''::'```'''':!|!||;::`     ...`;;'''''''''::;;;;::::::::'''''::::;;!|$&&%!|||||||%%%%%%%%|!!;:'''`````````'''''''''''':::::;;;;;;!!!!|||%%$$$;';;:::'''|@##############################################$
%!|%!!!;'`''``.```'`.   '%|. .':::'''''''':::;;;;;::::::::::::::::;;|%&&%|%%%%%||%%%%|!!;;:''''```````````''''''''''':::::;;;;;!!!!|||%%%$$&|:;;;:''''::%##############################################$
;;'`..  .``. .`'':;:;|%|' . .'::''':''''''::;;!!!;;;::::::::::::::::::!||%%%%%%%%||!!;;::''''````````````''''''''''::::;;;;;!!!!!|||%%%%$$&%;:;:'''':''':$#############################################$
''``'::!%|;|%!;:''``'`     .`::`''''''''''::::;!!!;;;;;:::::::::::'':;;!|||%%||||!;;::'''''``````````````''''':::::;;;;;;;!!!!||||%%%$$$&&%;;;:''':::'''':$############################################$
@@@#####@&&@&|;'``'.        .'''''''''''':::;;!!!!!!;;:::::::::::''':::;;!!!!;;;;::''''`````````````````''''::::;;;;!!!!!!!!||||%%$$$$$&&|;;;:''';;::''''`:$###########################################$
`::::;;;;;!$###@!         ..''`'''''''''':::;;!!!!!!;;;;:::::::::::::::::;;;;;::::''''``````````````````'':::;;;!!!!!!!!!|||%%%%$$$$$&&$!;;::'':;;;;:'''''';&##########################################$
.````''''''|##%:`  .       .`::''''''''''::;;;!!!!!!!!;;;;::::::::::::::::;;;:::'''''``````````'''''''':::;;!!!!|||||||||%%%%$$$$$$&&$%;::::'';;:'':::::::''!@#########################################$
..`'''`````:$&;'`        ..`'''''::::'''::::;;!!|||!!!!;;;;::::::::::::::;;;:::::''''''''''`'''''''''::;;;!!!||||%%%%%%%%$$$$$$$$$&$$!:;|!''';;::::::::::''':%#########################################$
``'``````'`;&$::`        ..`''''::::::''''::;;;!||%|!!!!;;;;;;:::;;:::::;;;;;::::::'''''''''''''':::;;!!!|||%%%%%%%%%$$$$$$$$$$$$$$%;::!!;|%!;;!;;;;;;::'''''!&########################################$
``````````';&%::.        `.`':'''::'::''':::;!!!|||%|!|!!!!!;;;;;;;;;;::;;;;;;::::::::''::::::::;;!!!|||||%%%%%%$$$$$$$$$$$$$$$$$%!:''!%!%$!!;;:::::;:''''''';&########################################$
``````````.;&!`'         .``''''''''''''::::;;!||||%%%!|||!!!!!!!!!;;;;;;;;;;;;;;;;;;;:::::;;;;;!!!|||%%%$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$%;'`'';!|$$$%|:::':''``''```'';&########################################$
````````. :@$'''         ..`''''':'''::'':;;;!!|%%%%%%%||%|||!!!!!!!!!!!!!!!!!!||||!!!!!!!!!!!||||%%%%$$$$$$$$$$$$$$$$$$%%$$%!;|||;:;%|;|$%!:::''''''`````'':%#########################################$
`'````..`''$$''`        ...`'::::''':''':::;;;!||||%%%$$||%%||||||!!!!!|||||||||%%%%%%%%%%%%%%%%$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$%%%$$%|||!;;;::;;:|&%;:'''::::'`.``'::;$##########################################$
```````..'|&;    ..      . `'::''::;:''''::;;!!!!||%%%%$$%|%%%|||||||||||||||%%%%%$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$%||!;:'''::'`'':''''``````.`'::;;;!|$##########################################$
``````';:.`|:..  .     .`...`'''::::'``''::;!!!!|%%%%%$$$$$||%$%%%%%%%%%%%%%%%%$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$%%%%%|!;:':;;:::''''`:!:.``````''::;!!!!!!!%@########################################$
```````:'`!$'..  .     ....':''':;::'''''':;;!!!!||%%%%%%$$&$||%$$$%%$%%%$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$%||||;;;;;''````':'``````';:````'::::;;;;;;;:|#########################################$
```````!!:$$`.` .`     ...'::''''''''''''::;!!!|||%%%$$$$$&$&#@$%%$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$&$$%%%||!;;;;:''`````''''````````':;:``':;;;;;;;;;;!!$########################################$
``````';::|!.'` `.    .```''''''':'``'''::::;!;!|%%%%%%%$$$&@####&||%%$$$$&&$$$$$$$$$$%%%%$$$$$$$&&&&&@$%$%%|!;!!;:''::'```''''''`````````'':;!:``:;;;;!!!!||!!|@######################################$
```.```'``;' ...'.    `'.`''''':'`````'''::;;!!!||%%$$$$$%$&@#####@||||||||%%%%$&&&&&&&&&&&&&&&&&$%%$$%%$@@&$|;:::::;;!!;:'''''``````````'''''''::':;!!!|%%!:;|!|&#####################################$
''````'. `;`.. ..     .`.`'''''````````'':;;;;!!|%%%%%$$$$$&########@$$%!|!;!||||||||||||||||%%%%%|%|%&@@@@&$|:`''::'`';%|:'''````````````````'''':';!!|!;:'''::!!%####################################$
````.....:!`.. `.     ```::'''''''````''':;;;;!||%$$$$$$$$$&######@@@@||&%||%|!!!%$&$$$%%%%||!!;;;;!$&$$$%!:''`':::````'!%|;`````````````.```````'':':!;''::::::'':!&##################################$
```.';:'... .   .    .'''''`'''''````'''':::;!!||%%$%$$$$$$@#####@@@@#&$$!;||!!|%%%$$%%|!!;!;;:::';|&&$!:''''':::'``````';'.``.````.```......```````''`:;:'';;:'```';%#################################$
````...  ''.`. `   ..`:'''''''``````'`''''::;!||%$%%%$$$$$$@#######@@##%;:;:!|;:;;;!%&&$$|!;;;;!|$&&&&$!:::::::'`````````....```````````......``....`''``:;!;:!;`...';!&###############################$
```.``.  '... .`     ':';;::'````.````'''':::;!|||||%$&&&&&@###########@|:':!;:::::;%&&$%%$&&&&&&@&&&&$!;::::'```````.'!;`.......................``````'::;:::!;`....';;%##############################$
``..    `'... .`    .`'''''''``.````````'''':!!!||%%%$$$$$&@#####@#@@##$!|%%$&$|;::'''''':!||||%&@@&$$|;:''``.``.`....'!;`......................`````'':::;;:';!'``..`;!:!@############################$
``.:!'..;;.   '.     `'''':'```````````'''';;!!||||%%%$$&&&@####@@@@#$;:''::;;;!%$&&$$%%%|!;;;;;%&&@$;'``..........```'::`...`........````````````'''':::;;:;!;''''`..'!;::':$#########################$
```..```'`.`  `.    .``'''`````''```````'':!!;;;!|%$$%%%$&@#####@@@@%;:::'''``..`...``````..``.`:;:`...........``..``.`':'```.````````````''```''':::::::;||;'':::'```'!!:''`'!@#######################$
`..``. .:``' .`     `''::'```''````````''':;::!!!|||%%%%$$@#####@@@@|`````....`....``........ ...`.`'''`':''`````..........```'`'''''''''''::::::::;;;;;;:;!|!:::::'```''''```':%######################$
`````. ';.`' .`     `''':'''''`````````'::::;;!||||%%||$$$@####&@&;`.``..................`````''''````''````'```.......```'':'''':::'''':::::;;;;!!;;;;;;!!!!%|::::```'''````':::;%####################$
```....`` .. `.   ..'''':''''`````````'::::;;!!!!|||||%$$&####@%'........`.................''`''`````````````...``..``````'::''::::;::::;;;;!!!!!!!!!!!!!!!|||%|;;;'``'''''```':''';&#########@########$
`````..;:.`. .  .. `:'`'''''``'`````'''::::;;;!!!|%%$$&&&&@#$:.......`````............  ..........````..`''````````````'`'::::::::;!!!;;;!!!!!!!!|||!!!!!!!;!!|||;:'`''''''`':::'''''|#################$
````..:!`.. .'.    `''''''''`'''````'''::::;;;!!!!!!;::''``````.  .........................```````.. .`'```''````'````'''':;;:;!!!!!;;;;;;!!!!!!!|||!!!!!|||||!|%;'``''''''''::''``''':%&@###@&&$&@####$
```::':'.`. `` .. .':'''''''''''```''':::::;;!;;;;;:::''''''```.``....````....................`````.``````````'''''''::::::;;:::::;;;;;;;;!!!!!|||||||!!!!!|||!|%!'''''''''':;:''``````:::'':;!!!;;!%##$
'!|:'';;`:. ``     `''::''''''''''''':;!!|||||!!!!;;;;!!;:''`````::'|%!:`...`........ ....```````'``````````````'''''':::::;;;;;;!;;;!!!!!!!!||||||||||!!!!||!!||%!:'''''''':!;:'```````''''':::||!;!!$%
''``..'``'`.`. ...';:'''''''''''''''::;!!!!!!||||||!!!!!;:'''''':|!;!%|!;`.................```'``````````''''`'''''':::::::;;;;;;;;!!;!!!!!!!!!!|||%|||||||||||||||!:'''''':;;::''```````''::::::%&%!!!!
`''`.`:`'' .'...  `::;;:''''''':'':;;!||!!!!!!!!!!!|||||!;:::';!;;:!$%;;;'.```.............````''''`'''``'''''''':::::::;;;;;;;;;;;!!!!!!!!!!!!|||%%|||||||||||%%||%!:''''':;;::''```````''':''''!$$$%|!
'`'`.`'`'` .`. ...:!:::;|$$$%%%|!;;;||||||!!!!!!!!!|||%%!:;;!%||;:;!%|;!|:''''`.````.```````'```''`'''':''''''':::::::;;;;;;;;;!!!!!!!!!!!!!!!|||||||||||||!!||%||||%!'''::::::''```````````'::'''!$$%%|
''`. ::`'` '`.``.`;!;;%&%!;!!!||||%%||!!!|%%||||!!!!!|||!;!%: `%&$%!:!;:!|;:'''````````.``.````````''''':''''''''''::;;!;;;;;;!!;;;!!!!!!!!!|||||||||||||||!||||%||!!%!:':::::'''`````'''''```'''':|$%|!
''`.`;:''`.'`....`;!!$&@&%|%%|||||||||||!!!!|||||||||!|||||%&$$%::;%%:;!;||:'':;:```````````````````'''`'''''''''':::::;;!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!||||||||||||||||||||||!;!|;::::::'''```''''''''''''''':%$|!
':'`:;'`` `'.`'`.'::|&&$$&@#@@@&$||||||||%|||||||||||||||!|%%%$&!':%&&&&&&|::::;;;'````'````'````````````''''''':'':::;;;;!!!!!!!!!!!!!!!!!!!||!|||||||||!|||||||||!;;!||;::::''```''```'`''''''::'';%|!
''`'!|''` `'.```'!|$##@############@&%||||%%%|||||||!!!||!!||:`!&&@$;'':%@@%;;;;;!!:'''``''```````````'''````'''':::::;!!!!!!!!!!!!|||!!!!!!!!!!|||||||||||||||||||!;;;!%|;;;:'''````````''``''::'''';||
''``::`'`.'''%&@#######################@$%||%%%%|%%||!!!||!;|&@$' '%|!|%$%:;|!!!!!!!;'''''''''````````````'''''''''::::;!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!||||||||!!!||||||||!;;!!%%;::'''```````````''':::''':!|
'` .|%!$@#################################&%||%%%%%|||!!|||!!!%&$%%&&%|&@|:;|!;;!!!!||;:'''''`````````'''''''''''''''::;;!!!!|!!!!||!!|!!!!!||!!!!!!||||||||||||||||!!!!;!%|;''''```````````'`'!%%%$$$%!
%&##########################################&%||%%%%%%||||%!;;!|$&&$!`'!|$@@@%;;!!!!!!;;;:''''``'```````'''''''''''':::::;;!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!||!!!!!!!||||||!!!!!!;!||;'''`````````````:%@&$$$&&%
##############################################$%|%%%%%%%||||!;;!|||||%$&$$&&&$!;!!!!!!;;;;;:'''''```''''''''''''''::::::::::;;!;;!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!|||!!!!!!||||||!!!!!;;;;|%;``````````````;$&$%!:'':
################################################&%|%%%%%||%%!;;;;!!!|||||%%%!|%!;;!!!!!;;;;;:::''''''''''''''''''':::::::::::;;;;!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!||!!!!!|||||!!!!!;;!|%%|'```````....````|%;'````':
##################################################&%|||%%|%%|!;;;;!!|%%%||%%%||!;;!!!!;;:;;;;::::'''''''''''''''''':::::::::::;;;;;!!;;;!!!!!!!!!!!!!!||!!!!||||||!!!!!|%$%|;'```````.....```:%$;'`````:
####################################################&$%|||%%%!;;;;;!%$$$$%;;!|!!!!!!|!!;;;;;;;::::::''''''''''''''''''''::;;;;;;;;;;;;;!!!!!!!!;!!!!!!!!||||||||!!!|%%%%|;''''`````........`'|$$!'`````:
######################################################@$|||%%|!;;;;!%$$$!::;:'';!!;!||!!;;;;;:::::::::''''''''''''''''''''''':::::::::;;;;;;!!!||||!|||||||||||||%%%%|;:::::''`````````````'|$$$|'`````:
########################################################@$||%%|;;;;!|$$$%|!;!|$$$|!!!!!!;;;;;;;:::::::::''''''''''''''''''''''::::::::::::::::;;;;;;;;;;!!|||%%$$%%!;::::::''`````````````:!!||%%;`````:
###########################################################&|%|!;;;!|%$$%%%%%||$$%|!!!|!;;;;;;:::::::::::::''''''''':::::::''::::::::::::::;;;!!!;;::::;;;!|$$$%!:':::;;::''''`````````';!;:;!%%%;`````:
#############################################################&%%%|!!|%$$%|%$%%%%&&%|!!||!;;;:;;;;::::::::::;::'''''::::::::::::::::::::::;;;!!;;;;;;;;;|%$&&%;'''````````````````````';||!:::!%$!'``...:
###############################################################$|%%|||$$%|||!!!%$%%|!!!|!;;;;;;;;;:::::::::::;:::''::::;:::;;;;;:::::::::;;;;!!;;;;!|$$$$%;``'````````````''`''````:%%!!!;::';%%;``````:
###############################################################&!:!%$%%$$%||%$$$$%|%%||||!;;;;;;;;;:::::::::::::;::'::::::::::;;;;:::::;;;!!!!!!!!%$$$%;''````````````''''''''''''!&&|!!!;::':!|:````..'
################################################################$;'`:%$$$%|%$|:';%%||%|||!!;;;!;;;;;::::::::::::::;:::::::::;;;:;;;;;;;;;!!!!||%$$$%;'``'```''''`''''''''''''''':|$&%!;!;;::'::;:````..'
################################################################&;``.`;$&$$|;:|%!|%%||%|||!!!!!|!;!;;;::::::::::::::;;:::::::;;;;;;;;!!!!!!|%$&&%;:'''''''''''''''''''''''::'':;!|||!;;!!!;::::;:``.`..:
#################################################################&;....'%&$$||%$%|$$%%%%%%||!!!|%|;!;;;;:::::::::::::::::::;;;;;;;!!!!!!|%%$&$|;'''''''::::::::;!!|||||||||||!!!|!;;;!!!!!;::'':;'``...'
##################################################################@!`...`|&&&&$%%%$$%%%$$$$%||||%%|!!!!;;::::::::::::::::::;;;!!!!||%%%%$$$%|;;:''''':;!|||%%%%||||!!!|!!|!!!!!!!!!!!|!!!!;::::;;:``...'
####################################################################|`....'%&%|!|!;;|%%|%%%$$%|||%%%|!!!!;;::::::::::::::::;;!!!||%%$$$&$%!!!;;;:'':::;;!!!!!!;;;;!!!!!!!!!!!;;;;;;!!!!!!;;:::;;!;'....'
#####################################################################%`....:!;;!!!!!;|$%%%%%%$$%%|||%||!!!!!;;;::::;;;;;;;;;!!|%$&&&$|!!||||||||!:':::::;;;;;;;;;;;:;;;;;;;;;;:::;;!!!!!!;;;;;!!!;'....: